Är dejtingsidor man betalar för, bättre än de som är gratis?

Att betala eller inte betala, det är frågan. För varje dussin dejtingsidor eller appar som tar ut en månadsavgift finns det lika många som är gratis. Om man som målsättning har att hitta en dejt, en potentiell partner eller tillfällig träff, är den ena bättre än den andra då? Datingpilot.se är en bra plats att starta för att till en början hitta sajterna.

 

Jämnt i toppen

 

Bägge varianterna är populära. Därför kan man inte enbart gå på det. I marknadsundersökningar där tusentals personer tillfrågats framgår att de som tenderar ligga i topp vad gäller besökare, då är de man betalar för överst. Men direkt efter ligger ofta gratissidor.

 

Samtidigt kan gratis dejtingsidor ligga överst när besökare tillfrågas om hur nöjda de är med sidan. Dessa kan ligga högre i betyg, beroende på vilket land undersökningen genomförts. Nu är dock detta svårt att dra några slutsatser av eftersom det inte alls ställs lika höga krav på gratis appar och portaler, jämfört med sådana man måste betala för. Det faller sig naturligt att människor kommer vara något mer kritiska mot sådant de får lägga ut en viss summa för, oavsett hur relativt låg den är.

 

Man får det man betalar för

Det hävdas att sidor man måste betala för, de attraherar mycket seriösare besökare och därmed ökar kvaliteten överlag. Portalen behöver inte vara avsevärt proffsigare designad jämfört med en som är gratis att registrera sig på och använda, men personerna som utgör vad den egentligen handlar om agerar annorlunda.

 

Den som betalar för att kunna använda en sida för dejting online fullt ut, den personen lägger också mer tid på att skapa en ordentlig profil som är komplett med bild och allt. Den beskrivande texten har man tagit sig tid att komponera, och fotografierna är fler. Varför skulle man exempelvis lägga en hundralapp på registrering men sedan vara slarvig med den informationen som trots allt skall göra att andra lockas ta kontakt via sidan?

 

När man lägger något bakom en betalvägg fungerar det ofta också som ett bra filter vilket rensar bland oseriösa besökare vilka endast kommer slösa ens tid i onödan. Samtidigt skall man inte helt bortse från de portaler som är gratis. Där finns flera som kan vara värda ett besök, under förutsättning att det accepteras dessa kan vara mycket enklare i utförande.

 

Ett bättre sätt att träffas

 

Som sammanfattning kan sägas att nätets bästa sidor för dejting oftast är de med en avgift där utvecklarna på så sätt getts möjlighet att skapa algoritmer i bakgrunden som föreslår matchningar och andra verktyg som ökar funktionaliteten. Med det också chansen för individer att hitta en potentiell partner. Men hur mycket man än betalar och hur bra sidan än är faller allt till slut på ens eget engagemang. Skriver man inte en bra profil med tillräckligt tydliga fotografier, kan man nog inte förvänta sig särskilt många som kommer ta kontakt via sidan, eller ens besvara meddelanden då man själv försöker ta kontakt och inleda ett samtal om möjlig dejt i framtiden.