Bort med reklamposten

Ingen reklam tack! Reklam i alla dess former kan få vem som helst att slita sig i håret av frustration. Men just reklamposten är nog den form som verkligen tar priset. Varje dag svämmar våra brevlådor över med reklamblad och tidningar. Detta trots att ingen egentligen ber om det. De allra flesta vill ju bara slippa denna onödiga reklam.

Kan du inte riktigt se problemet? Här är några anledningar till varför även du bör säga ”ingen reklam tack!” och vara med att stoppa reklamposten.

Det är slöseri

Varje år produceras tonvis av reklamblad, tidningar, flyers och kataloger i reklamsyfte. Dessa skickas sedan ut till våra brevlådor, trots att vi inte vill ha någon reklam. Vid produktionen av denna reklam, slösas både energi och värdefulla resurser som till exempel vatten. Alla resurser som används till att producera reklamblad och tidningar, skulle kunna läggas på mer nyttiga och viktiga saker i samhället. Detta är ett av de viktigaste skälen till att säga ”ingen reklam tack” och tacka nej till all onödig reklampost.

 

Reklambladen får oss att slösa pengar

När vi läser de reklamblad vi får i brevlådan finns det alltid en risk att vi blir lockade till onödiga köp. Reklambladen och reklamtidningarna är ju såklart gjorda för att locka fler kunder, det är ju det som är själva poängen med reklam. Men i många fall får vi erbjudanden som egentligen inte är så bra för vår ekonomi.

Det är viktigt att sprida budskapet ”ingen reklam tack”, så att fler slipper gå i den fälla som reklamposten är. Det är även viktigt att visa dem att det finns andra vägar att gå. Få dem att välja mer miljövänliga sätt att göra reklam för sig själva på. Det finns faktiskt andra lösningar än just reklam post. Många skickar ut sin reklam genom sina appar istället för i fysisk form. Det är mycket bättre, samtidigt som den är mer lättillgänglig.

Högre konsumtion skadar miljön

När vi konsumerar saker i onödan, har det i de allra flesta fall negativa effekter på vår miljö. Reklamen skadar alltså inte bara vår ekonomi, den kan förstöra hela vår värld om det får gå för långt. Det är extremt viktigt att ta upp kampen. Våga säga ”ingen reklam tack” till alla företag som dränker dig i sin reklam.

Skylt till din brevlåda kan stoppa det

Det finns sätt att komma undan all onödig reklam i sin post. Man kan till exempel skaffa sig en skylt till brevlådan. Ofta har dessa skyltar text som ”ingen reklam tack” eller liknande. Genom att fästa en sådan skylt på sin brevlåda, kan man minska antalet reklamblad eller till och med slippa dem helt. När brevbäraren kommer med din post, kan hen se att du inte längre vill ha någon reklam.

Det kan vara bra att tipsa dina grannar, vänner och familjemedlemmar om dessa skyltar och dekaler. Då kan de också få en chans att slippa onödig reklam i sina brevlådor. De kommer att tacka dig.