De bästa trädgårdsredskapen för nybörjare

Är du nybörjare när det kommer till trädgårdsarbete? Känner du att du har noll koll på vad du behöver för att kunna ta hand om din egen trädgård på bästa sätt? Då kan du vara lugn. Här nedan kommer en lista på de allra nödvändigaste trädgårdredskap man kan komma att behöva under sitt trädgårdsarbete.

Redskap för tyngre arbeten

Först och främst kommer du att behöva trädgårdredskap som kan klara av de lite tyngre arbetena. Du kommer säkert att behöva gräva en hel del i trädgården. Då behöver du lite olika typer av spadar i din trädgårdsarsenal. När det kommer till just spadar och trädgårdredskap för grävning, finns det tre typer av spadar som är viktigare att köpa än andra. De är trädgårdsspaden, planteringsspaden och skyffeln. Om du har ett exemplar av varje typ hemma, vet du att du kan utföra i stort sett alla typer av grävarbeten i din trädgård.

 

Små redskap

Det finns massor av mindre trädgårdredskap som kan underlätta ditt trädgårdsarbete. Saxar och sekatörer är ett måste, speciellt om man har eller planerar att plantera många buskar och träd. Man bör helst skaffa både saxar och sekatörer av lite olika storlekar och modeller. De ska kunna klara av lite olika arbeten. De små saxarna lämpar sig bäst till finare detaljer och arbeten, medan de lite större kan klara av lite grövre grenar och stjälkar.

Ett annat exempel på ett litet trädgårdredskap du absolut kommer att behöva är en handrensare. Det är en liten spade med ett kort handtag. Handrensaren är precis vad den låter som. Det är ett redskap som används vid rensning av ogräs för hand. Om du har många rabatter är handrensaren ovärderlig.

Annat som kan vara värt att kika på

Det är verkligen viktigt med nya trädgårdredskap som kan användas år efter år. Lite beroende på hur stor din trädgård är, kan det vara värt att kika lite på olika skottkärror. Skottkärran är ett trädgårdredskap som få kan klara sig utan. Detta gäller speciellt för dig som har en stor trädgård. Med hjälp av skottkärran kan du transportera i stort sett vad som helst utan att slita allt för mycket på din kropp. Med en bra skottkärra kan du flytta jordsäckar, forsla bort gräsklipp eller gamla blad eller köra sand eller grus. Skottkärran är även den ett ovärderligt verktyg i trädgården. Så kom ihåg att leta efter en bra skottkärra. Den perfekta skottkärran ska helst kunna hanteras någorlunda lätt även när den är fullastad.