De perfekta kläderna för flugfisket

Att stå och skaka av köld är aldrig roligt, men särskilt inte när man vill njuta av sin fisketur. Flugfiske kan väldigt snabbt bli kallt, då man kan tvingas vada runt i iskallt vatten samtidigt som vinden står på. Lyckligtvis nog finns det ett flertal företag som har lagt sitt fulla fokus på att förse kunderna med allt som de kan tänkas behöva till flugfisket.

 

Hos webbutiken Fiskeshopen finner man ett brett sortiment där de erbjuder bland annat fiskespön, drag, material som kan användas för att skapa sitt eget drag, olika fiskeset samt kläder för väder.

 

Vadarkläder

 

Om man ska ut och vada i vattnet gäller det att ens kläder inte endast är varma, utan även vattentäta. Med hjälp av fiskeshopens vadarbyxor kan man vara säker på att inget vatten läcker in och att kylan håller sig ute. Vissa vadarbyxor har även inbyggda stövlar som gör hela klädesplagget ännu säkrare. Trots de inkluderade stövlarna kan man dock även köpa stövlarna individuellt om man skulle vilja det.

 

Vadarjackor i fantastiskt bekväma material förekommer dessutom på fiskeshopen, där man verkligen har tänkt på allt. Med hjälp av de många fickor som finns på jackan kan man förvara alla sina drag så att man enkelt kommer åt dem. Att ha med sig en box eller väska är inte alltid det lämpligaste om man ska vada ut i vattnet, och dessa fickor gör därför processen mycket enklare. Förutom fickor som är gjorda för förvaring finns det dessutom fickor vars syfte är att värma användarens händer. Dessa fickor är gjorda av ett bekvämt och varmt material, så att man aldrig behöver vara orolig över att frysa.

 

Patagonia jacka

 

Patagonia jackan är en produkt som blir allt vanligare att ta med sig ut på sjön. Denne jacka är speciellt utformad för att klara av svår kyla. På jackan tillkommer en luva som man kan knäppa av och på. Även patagonia jackan har ett flertal fickor där man kan placera sina flugaskar för enkelt förvaring. Allt detta blandat med de vattentäta anpassningsbara muddarna och den elastiska midjeremmen gör patagonia jackan till det perfekta valet för de som ska ut och fiska.