Designa och inred med råtobak

Ja, du läste rätt. Man kan faktiskt designa och inreda med råtobak! Med hjälp av just råtobak kan man få till unika och snygga designs som kan få vem som helst att bli avundsjuk. Det säger väl ingen nej till, eller hur?

Vad är råtobak egentligen?

Råtobak är precis vad det låter som. Det är helt enkelt tobak som inte har behandlats på något sätt. Tobaksbladen är bara plockade från plantan och sedan torkas de hela. När bladen har torkat klart, förpackas de och säljs till både företag och privatpersoner.

Då råtobak inte är en rökbar tobaksprodukt, behöver man inte betala någon tobaksskatt när man köper den. Om du nu skulle vilja röka den eller använda den som snus, kan du enkelt göra den färdig helt på egen hand. Det är lätt att hitta bra guider till att göra sitt eget snus eller sin egen röktobak.

Råtobak hittar du bland annat hos Tobaksblad.se.

 

Används ofta i möbler

De allra vanligaste användningsområdena för råtobak är bland annat krämer, oljor och doftljus. När du söker på råtobak är det ofta någon av dessa produkter som kommer upp. Men man kan faktiskt göra mycket mer än så med sin råtobak.

 

Råtobak är perfekt till bland annat möbeltillverkning. De torkade bladen kan placeras på större ytor som till exempel bord, stolar, bänkar, diskar eller liknande. Man kan sedan behandla själva ytan så att bladen förevigas under ett skyddande lager av till exempel plast, plexiglas eller någon typ av resin. Du har säkert sett denna metod tidigare. Ofta kan man hitta dem i caféer och restauranger. Det handlar då oftast om bord med till exempel kaffebönor i bordsskivan.

Genom att använda just råtobak i sina möbler, kan man få fram ett mycket vackert och rogivande intryck. Bladen får oss att tänka på naturen, vilket kan göra oss avslappnade och låta oss njuta av stunden. Därför har det blivit mycket populärt att använda sig av råtobak och andra typer av torkade blad vid tillverkning av möbler.

Andra typer av dekorationer och inredningsdetaljer

Möbler är inte det enda du kan använda din råtobak till. Om man vill kan man ta steget lite längre och fästa dem på sina väggar! Själva metoden är i stort sett densamma. Man vill använda sig av något som kan skydda bladen, samtidigt som ytan ska vara lätt att rengöra. När man har hittat den behandlingsmetod som passar bäst, är det bara att bestämma sig för hur väggen eller väggarna ska se ut. Man kan till exempel skapa en fantastisk bård genom att lägga bladen i en rad. Man kan även skapa otroligt snygga fondväggar genom att placera bladen i ett mönster.

Man kan göra sina dekorationer och inredningsdetaljer precis så avancerade som man själv vill. Med råtobak blir det lätt att skapa sina egna unika designs och detaljer. Vem som helst kan skapa vackra rum med denna mångsidiga produkt. Tycker du att inredning med råtobak låter spännande? Då ska du verkligen ge det en ärlig chans!