Har du planerat din sommarsemester ännu?

Det är tidigt att tänka på detta men inte desto mindre nödvändigt om du vill kunna åka på sommarsemester till en bra pris. Detta gäller både om du vill hålla semester här hemma eller om du hellre vill åka utomlands. Att sitta i trädgården och njuta av en skål youghurt med nyslungad, ekologisk honung är inte så illa. Det är inte heller illa att sitta på en altan i Grekland och njuta av solnedgången.

 

Borta bra eller hemma bäst? 

Det är en smaksak om man vill tillbringa sin semester hemma eller utomlands. Fördelen med att spendera sin semester hemma är att det ofta blir billigare. Dels behöver du inte betala pengar för dyra flygbiljetter, ej heller restaurangbesök. Vad är trevligare än att sitta utomhus i friska luften och äta medans du hör fåglarna sjunga?

 

Skog eller hav? 

Ta dig en funderare över om du trivs bäst i ett torp ute i skogen eller om du hellre vill vara ute vid havet? Att kunna ge sig själv lov att gå en skogspromenad i lugn och ro anses av många vara lyx. Det kan vara ytterst rogivande att göra det om morgonen precis när solen håller på och gå upp.

 

Havet å andra sidan kan vara riktigt härligt att gå en kvällspromenad vid.

 

Norr eller söder? 

Din semester kan se helt olika ut beroende på om du väljer att åka söderut eller norrut. I Skåne finns det gott om långa stränder men i Norr har du å andra sidan skogarna som är miltals långa. Om du dessutom väljer att övernatta ute i skogen får du verkligen naturen nära inpå.

 

Vill du åka utomlands långt bort eller hellre närmare? 

Det finns många länder som inte ligger så långt bort och som verkligen kan vara värda att uppleva, exempelvis Tyskland som har riktigt fin natur även om ett fåtal vet om det. Det finns också många sevärda byar att besöka som exempelvis Berlin, Hamburg eller München. Men visst Spanien är alltid en höjdare om sommaren, det går inte att komma från.

 

Gör det billigt 

Det går att göra det billigt även om du åker långt bort. Ett upplagt val är att byta hus med en annan familj. Så kan du nästan hålla boendekostnaden nere på 0. Det finns även uthyrningssidor där man kan hyra lägenheter och hus till en förnuftig peng.  Att bo på hotell är inte alltid det bästa alternativet när man reser som familj, och speciellt med små barn. Tält är inte det bästa alternativet om du reser söderut eftersom det kan bli väldigt, väldigt varmt att tälta på sydligare breddgrader. Det är dock ett riktigt bra alternativ om du åker norrut. Om du byter hus har du den stora fördelen att du kan använda flera pengar på att gå ut och äta om det är det du önskar. Med ett ordentligt gjort bakgrundsarbete är det lätt att få en bra semester till en billig peng.

 

Följer du ovanstående råd är du en bra bit på väg mot en förhoppningsvis vällyckad sommarsemester.