Producera dina egna skyltar

Oavsett om du driver ett företag eller är del av en förening, är det alltid bra att kunna förmedla och göra reklam för det man gör. Detta gör du enklast genom att använda dig av olika skyltar, posters, dekaler eller liknande. De är alla mycket effektiva sätt att visa upp sig på.

 

Men vart kan man få tag i till exempel posters eller dekaler? Du kan välja att beställa dem hos ett annat företag, men det finns andra sätt. Du kan faktiskt tillverka, trycka och skära till dina egna dekaler, posters eller vad det nu är du behöver. Om du vill prova på att skapa dina egna designs, behöver du skaffa någon eller några av följande skyltmaskiner.

Plottrar

Plottar är en typ av skyltmaskiner som antingen kan skriva ut eller skära till designs åt dig. Det finns även kombinerade maskiner som kan göra både och. De kan vara riktigt smarta för dig som har ont om plats eller bara vill kunna göra det mesta med en maskin.

Skärplottern är nog den allra vanligaste typen av skyltmaskiner man hittar på marknaden. En skärplotter kan skära till en mängd olika saker. Det kan vara riktigt användbart för både företag och privatpersoner. De kan fås i olika storlekar, lite beroende på hur mycket man har tänkt sig att producera. Till ett företag är ju en plotter med hög kapacitet alltid att föredra. Om man bara vill använda sina skyltmaskiner till hobbybruk, kan man alltid nöja sig med en mindre plotter.

 

Transferpressar

Denna typ av skyltmaskiner fungerar lite som stora strykjärn. De används först och främst till att trycka motiv på textil. Fördelen med att använda sig av en transferpress, eller en värmepress som det också kallas, är att det är mycket smidigare än att stryka för hand med ett strykjärn. Du kan även applicera större tryck på ganska kort tid. Det är riktigt smart, speciellt om du kunna trycka mycket och ofta.

En transferpress är perfekt som vill kunna trycka till exempel t-shirtar. T-shirtar är ännu ett effektivt sätt att göra reklam på. I kombination med dekaler och posters kan man sticka ut över allt.

Laminering

Det finns även skyltmaskiner som kan laminera dina saker. Detta kan vara riktigt användbart i många fall.

Det finns två typer av lamineringsmaskiner. Den ena typen använder sig av kallaminering och den andra av varmlaminering. Maskiner som kallaminerar är ofta billigare än de som varmlaminerar. Kallaminerade saker är dock i många fall inte lika hållbara som varmlaminerade saker. Om man behöver något som kan hålla i en längre period, är det därför bäst att välja en maskin som kan varmlaminera. Om detta inte är så viktigt, kan man klara sig med en kallaminerande maskin.

Bäst i kombination

Alla ovannämnda typer av skyltmaskiner fungerar såklart bäst när de kombineras. En Plotter kan skriva ut och skära till de designs du vill ha, medan en transferpress kan applicera den på något åt dig. Skyltmaskiner kan vara en riktigt bra investering för de allra flesta företag och föreningar. Om man vill testa någon av dem, finns det faktiskt butiker som erbjuder demonstrationer.