Så får du din flygtid att kännas kortare

Vi flyger som aldrig förr. Vi reser över hela världen. I vissa fall blir flygresorna riktigt långa. Då behöver man förbereda sig så mycket man kan för att slippa långa och tråkiga flygtider. Här är några exempel på saker som kan göra att dina flygresor känns mycket kortare och därför behagligare.

Ha alltid något att göra

Det allra första tipset är att se till att man alltid har något att pyssla med under sin flygtid. Ju längre din resa är, desto viktigare blir det att ha något att göra. När man har något att distrahera sig själv med, kan man glömma bort tiden. Då kommer själva resan att kännas mycket kortare. Det sista man vill göra är ju att sitta och kolla på klockan hela tiden. Det kan man bli galen av.

Vissa väljer att sticka, medan andra spelar något mobilspel eller liknande. Se alltid till att ha något att pyssla med under din flygtid. Då kommer din flygtid bli mycket roligare.

 

Exempel på underhållning

Om du inte har så mycket energi över till pyssel eller spel, är filmer och serier alltid ett mycket bra alternativ för dig som vill kunna slå ihjäl ett par timmar på flyget. Många av flygbolagen visar både filmer och serier på sina plan. Detta är vanligast på resor med lång flygtid.

Om ditt flyg inte erbjuder filmer eller serier, kan du alltid ta med dig en bra bok ombord. Det behöver inte nödvändigtvis vara en fysisk bok. Det kan även vara en ljudbok. Då kan du stänga ute alla andra ljud och bara luta dig tillbaka och njuta av din bok, utan att själv behöva spendera speciellt mycket energi.

Försök att sova

Om du ska flyga riktigt långt, är det riktigt bra att försöka sova lite på planet. Det allra bästa är om man kan se till att man är riktigt trött innan avfärd. Då somnar man mycket lättare. Om du redan är utvilad, finns det en risk att du inte kommer kunna sova alls under din flygtid. Självklart beror det ju helt på vilken tid på dygnet som du reser. Det beror även på vilken tid du förväntas vara framme vid din destination. Försök att planera din sömn utifrån vilken tid du börjar resa och vilken tid du förväntas vara framme. Det kan verkligen göra din resa så mycket behagligare. Har du tur kanske du slipper jetlag.