Seiko – Japanska klockor av hög kvalitet

Seiko är ett familjeägt företag som brinner för att skapa unika och innovativa klockor. Du har säkert hört talas om Seiko klockor tidigare. Kanske har du till och med ägt en eller flera av deras armbandsur under ditt liv.

 

Seiko är en av de största klocktillverkarna i branschen. De har inte blivit så stora av ren slump. Det är bland annat den absolut senaste tekniken och det fantastiska hantverket som gör att Seiko klockor skiljer sig från mängden.

Alltid den senaste tekniken

Att alla Seiko klockor byggs med den senaste tekniken är en självklarhet. I Japan ligger man ju i stort sett alltid åtminstone ett steg före de flesta andra, i alla fall när det kommer till teknik.

Seiko var faktiskt först med batteridrivna klockor. De har även utvecklat sin egna typ av glas som kallas för Hardlex. Hardlex är ett reptåligt glas som används i de flesta kollektionerna.

Seiko fortsätter sitt arbete med att utveckla tekniken i sina klockor och strävar efter att komma på fler revolutionerande lösningar inom branschen.

 

De unika designerna

Seiko har genom åren förfinat och slipat på sina egna unika designer. Alla Seiko klockor står ut från mängden och har sina egna speciella uttryck.

Få företag har ett lika stort utbud av klockor. Seiko har något för de flesta smaker, oavsett vem du är eller vad du vill ha. I sortimentet finns mängder av klockor till både honom och henne. Det finns även klockor av olika prisklasser. Det finns både billigare klockor för dig med en stram budget och det finns klockor som är lite mer exklusiva. Oavsett vad du är ute efter kan du räkna med att de har en klocka som passar dig.

Ett flertal kollektioner

Seiko har som tidigare nämnt ett brett urval av klockor. Dessa klockor är alla indelade i ett flertal kollektioner. Några av dem är Presage, Astron och Prospex. Presage och Prospex tillhör den lite lägre prisklassen. Detta betyder dock inte att de är av lägre kvalitet än de mer exklusiva klockorna. Astron är en av Seikos premiumkollektioner. Astron-klockorna är verkligen riktiga värstingklockor som kan få munnen att vattnas hos de allra flesta.

 

Klockor specifikt för dykare och andra sportfantaster

Ja, du hörde rätt. Det finns faktiskt en kollektion Seiko klockor specifikt designade för dykare! Alla klockor från Seiko är gjorda för att kunna tåla en viss mängd fukt och vatten. De allra flesta ur Diver-kollektionen klarar ett djup på 200 meter!

 

Man bör dock vara försiktig och undvika för snabba temperatursvängningar. För stora och plötsliga svängningar i temperatur kan leda till att kondens bildas inuti klockan. Om detta sker, måste man uppsöka en urmakare som kan öppna klockan och få den torkad och rengjord. Detta sker dock väldigt sällan om man ser till att verkligen ta hand om sin klocka. Alla klockor, oavsett märke, kan få problem med kondens. Det sker alltså inte enbart med Seiko klockor.

Utöver Diver-kollektionen har Seiko även massvis av andra sportiga klockor för dig som älskar att sporta.