Torktumlare test för att få vantarna på vitvarorna

När jobbet börjar ta över och familjelivet blir stressigt är det en sak som man gärna undviker: Smådetaljerna och de sysslor i hemmet som tar upp alltför mycket tid i vardagen. För att underlätta för de som arbetar uppfinns det fler och fler vitvaror samt utrustning som tar hand om sysslorna och ser till så att vi kan fokusera på det viktiga.

 

Tidigare var man alltid tvungen att stå och diska förhand, men tack vare diskmaskinen behöver man enbart ställa in glas, tallrikar och bestick i maskinen, vänta och sedan ta ut det rena resultatet. Det var tidigare även vanligt att man tvättade kläderna förhand och tvingades skrubba allting rent med händer som blödde och armar som var trötta. Idag kan vi istället enbart sortera kläderna och därefter lägga in dem i tvättmaskinen. Problematiken uppenbarar dock sig sedan när man ska ta ut de blöta kläderna. Hur ser man till så att de torkar på bästa sätt? Jo, man behöver helt enkelt införskaffa en torktumlare som förvandlar ens blöta plagg till torra och mjuka kläder.

 

De olika torktumlarna

 

Det finns tre populära typer av torktumlare som många väljer mellan. Dessa är frånluftstumlaren, kondenstumlaren och en kombination av tvätt och tork. Kondenstumlaren har en liten behållare där kondensvatten samlas efter dess att luften har värmts upp för att torka kläderna. När behållaren är full måste man helt enkelt enbart tömma ut den och sedan sätta tillbaka den. En frånluftstumlare fungerar på ett liknande sätt, men efter dess att luften har blivit uppvärmd skickas den istället ut genom ventilationsanläggningen utan att göras om till vatten. Den tredje och sista torktumlaren kan knappt beskrivas som en torktumlare då den både tvättar och torkar kläderna. Det är en kombination av båda, och ser till så att 75 % av de kläder som man tvättat blir torra.

 

Det finns ett flertal skäl till varför så många väljer torktumlare istället för att hänga ut tvätten på ett tvättställ, men i slutändan är en stor anledning till detta brist på tid och plats. Om utrymmet inte är stort nog för att rymma ett tvättställ kan det snabbt bli problematiskt. Om man dessutom har en stor familj med barn som konstant behöver nya kläder tar det inte lång tid innan huset är fullt av blöta kläder.

 

Hitta dina drömmars torktumlare

 

Vad bör man då göra för att få tag på den perfekta torktumlaren? Det är egentligen inte särskilt svårt då sidor såsom test-torktumlare förser en med all den information som man behöver för att finna den bästa torktumlaren. De förser en med omdömen av flera tiotal olika torktumlare. Här kan man läsa djupgående information kring hur den specifika torktumlaren fungerar, hur stor plats den tar, hur stor energiförbrukning den har, hur mycket den kostar, var man kan köpa den samt ett hav med ytterligare hjälpsam fakta.